مقالات

ترمیم ترک عمیق دیوار آجری، سیمانی و بلوکی

ترمیم ترک دیوار آجری

اغلب ترک‌های جزئی دیوار به راحتی قابل تعمیر و ترمیم هستند. اما در برخی از موارد ترک‌ها عمیق بوده و نیازمند بررسی دقیق‌تر توسط متخصصین در این زمینه خواهد بود. برای ترمیم ترک دیوار آجری، سیمانی و بلوکی روش‌های خاصی وجود دارد. با انجام این روش‌ها می‌توان ضمن تعمیر ترک‌های دیوار از گسترش هرچه بیشتر آنها جلوگیری کرد. همچنین تعمیر زود هنگام و به موقع ترک‌های دیوار باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی روش‌های ترمیم و رفع ترک انواع دیوار آجری، بلوکی و سیمانی پرداخته و هر یک را مورد شرح و بررسی قرار دهیم.

ثبت سفارش انواع آجر نما مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞

چگونگی تعمیر ترک عمیق دیوار

برای تعمیر ترک عمیق دیوار ابتدا بایستی به نوع دیوار و متریال آن توجه داشت. در مرحله بعد علت ترک خوردن دیوار نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. در نهایت می‌توان جهت رفع ترک دیوار اقدامات لازم را به کار برد.

دلایل ایجاد ترک در دیوارهای آجری

ترک به وجود آمده در دیوارهای آجری دلایل مختلفی دارد. استفاده از مصالح بی‌کیفیت و نامرغوب از مهم‌ترین این علل است. گاهی صدمات و ضربه‌های وارد شده به ساختمان نیز موجب ایجاد ترک می‌گردند. اغلب این ترک‌ها زیگزاگ شکل بوده و در میان ملات‌ها به وجود می‌آید.

آموزش ترمیم ترک دیوار آجری

آموزش ترمیم ترک دیوار آجری

آموزش ترمیم ترک دیوار آجری

نحوه ترمیم ترک دیوار آجری با توجه به اینکه این گونه ترک‌ها به صورت فعال و غیر فعال به وجود می‌آیند متفاوت خواهد بود. جهت تعمیر ترک‌های غیر فعال در ابتدا باید درزها تراشیده شوند. سپس اقدام به بیرون آوردن ملات قدیمی از میان آجرها کرده و هرگونه گرد و خاک موجود در آن ناحیه را تمیز کنید. همچنین بهتر است برای چسبندگی بیشتر ملات ابتدا درزها را با استفاده از آب کمی مرطوب کنید. بعد از این مراحل با استفاده از ملات جدید درز میان آجرها را به خوبی بپوشانید.

البته قبل از انجام ترمیم آجرها و ملات بایستی کاملا خشک باشند. در غیر این صورت با انجام تعمیر امکان برگشت ملات وجود دارد. بنابراین اجازه دهید ابتدا آجرها به خوبی خشک شوند و بعد شروع به ترمیم ترک‌ها نمایید.

چنانچه ترک‌های دیوار از نوع فعال باشند، به احتمال زیاد تغییرات سریع دمایی دلیل این امر بوده است. در چنین مواردی نیاز به ترمیم ترک‌ دیوار نیست چرا که بعد از ترمیم دوباره ترک خواهند خورد. چنانچه ترک‌ها عرضی بین ۲ الی ۵ میلیمتر باشند بهتر است جهت پر کردن ترک‌ها از دوغاب استفاده کنید. اما در صورت بیشتر بودن عرض ترک بهتر است از یک متخصص یا پیمانکار در این زمینه کمک بگیرید.

حتما مشاهده کنید: شستن آجر نما با جوهر نمک

دلایل ایجاد ترک در دیوارهای سیمانی

دیوارهای ساختمانی نیز ممکن است به علل مختلفی دچار ترک و آسیب شوند. به عنوان مثال زمانی که ساختمان نشست کند یا در زمان ساخت درز انقباضی لازم ایجاد نشده باشد. همچنین در صورت استفاده از ماسه خاکی در ملات نیز دیوار سیمانی دچار ترک خواهد شد. علاوه بر این خشک شدن سریع سیمان و عدم مرطوب کردن آن از دلایل ایجاد ترک در دیوارهای سیمانی است. اجرای عملیات سیمان کاری بر روی سطوح پلاستیکی و فلزی نیز چندان دوام نداشته و باعث ترک روی دیوار می‌گردد.

آموزش ترمیم ترک دیوار سیمانی

آموزش ترمیم ترک دیوار سیمانی

آموزش ترمیم ترک دیوار سیمانی

برای رفع ترک دیوار سیمانی  نیز مانند ترمیم ترک دیوار آجری لازم است ابتدا بخش داخلی و همچنین اطراف ترک را با استفاده از فرچه سیمی یا جارو تمیز کنید. سپس ناحیه را به خوبی با آب شستشو دهید. چنانچه ترک بیش از حد نازک یا باریک باشد ابتدا کمی از آن را بتراشید تا امکان پر کردن آن با استفاده از ملات میسر باشد. البته دقت نمایید که ترک ایجاد شده چندان عمیق نباشد. قبل از اینکه شروع به پر کردن درزها نمایید، بایستی ملات قدیمی خارج  شود. این کار را می‌توانید به وسیله چکش و قلم انجام داده و سپس درزها را با استفاده از ملات جدید پر کنید. ترمیم و تعمیر ترک دیوارهای سیمانی قبل از انجام رنگ آمیزی و یا اجرای نمای سیمانی ضروری بوده و باید عاری از هرگونه درز و ترک باشند.

دلایل ایجاد ترک در دیوارهای بلوکی

دیوارهای بلوکی به دلایل مختلفی دچار ترک می‌شوند. استفاده از بلوک‌های AAC که دارای ترکیبات ماسه ریز هستند باعث می‌شوند بعد از چند ماه ترک‌های ریز و مویی بر نواحی مختلف دیوار ایجاد شود. همچنین استفاده از بلوک‌های نامرغوب و بی‌کیفیت نیز باعث ایجاد ترک در دیوار می‌شوند. نصب و چیدمان ضعیف بلوک نیز به مرور زمان دیوار‌های بلوکی را دچار ترک می‌کند.

آموزش ترمیم ترک دیوار بلوکی

آموزش ترمیم ترک دیوار بلوکی

آموزش ترمیم ترک دیوار بلوکی

علاوه بر ترمیم ترک دیوار آجری می‌توان ترک‌های موجود در دیوارهای بلوکی را نیز تعمیر کرد. چنانچه دیوارهای بلوکی دچار درز و ترک شوند می‌توانید آنها را به وسیله بتونه یا خمیر پر کنید. خمیر یا مواد پر کننده را بایستی با توجه به نوع و مقدار ترک دیوار بلوکی انتخاب کنید.

البته این روش زمانی جواب می‌دهد که ترک‌ها دارای عرضی بین ۲ الی ۳ میلیمتر باشند. بعد از آماده شدن خمیر مقداری از آن را بر سطح مرطوب مالیده و مقداری را نیز بر روی سطح خشک بکشید، سپس اجازه دهید خمیر خشک شود و بعد از آن به وسیله یک سمباده اقدام به یکدست کردن سطح کار نمایید. بعد از گذشت یک ماه از عملیات ترمیم بهتر است دیوار را رنگ کنید. استفاده از رنگ پلاستیکی با کیفیت بهترین گزینه خواهد بود تا مقاومت و استحکام دیوار را در برابر ترک افزایش دهد.

سخن پایانی

در این مقاله ضمن اشاره به علل ایجاد ترک بر روی دیوار روش‌های مختلفی را برای تعمیر و ترمیم ترک دیوار آجری، سیمانی و بلوکی نیز بیان کردیم. در اغلب مواقع شما می‌توانید با استفاده از این روش‌ها ترک‌های سطحی و جزئی دیوار را برطرف کنید. اما در صورت عمیق ساختاری بودن ترک دیوار بهتر است تعمیر آن را به افراد متخصص و حرفه‌ای بسپارید. همچنین برای پیشگیری از ایجاد ترک و مشکلاتی از این قبیل بهتر است مصالحی مانند آجر را از مراکز تولید کننده معتبر آجر تهیه کرده تا از کیفیت آن اطمینان خاطر داشته باشید.

ثبت سفارش انواع آجر نما مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞

محصولات

برای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره  09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.

ارسال بار صنایع آجر وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی می‌تواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *