در میان مصالح ساختمانی موجود در بازار، برخی از آن ها سازگاری فراوانی با محیط زیست داشته و برای افراد دغدغه مند کاملا مناسب هستند. در واقع از استانداردهای روز در ساخت آن ها استفاده شده و یکی از مهم ترین آن ها آجر مهندسی است. این آجرها جایگزین بسیار مناسبی برای خشت زنی سنتی در مناطق محروم به شمار می روند. برای این که بدانید آجرهای مهندسی چه کاربردها و انواعی دارند، این مطلب را دنبال کنید.
معرفی آجر مهندسی
همه آجرها با استفاده از خاک رس، آهک و ملاتی از کاهگل به وجود می آیند. با حذف کاه و اضافه شدن مواد معدنی به مواد اولیه، نوعی از آجرهای مرغوب و با کیفیت به نام آجر مهندسی به بازار عرضه شده است. سوراخ هایی روی این آجرها موجود بوده که سبب نفوذ راحت ملات میان ردیف ها می شود. این سوراخ ها در نهایت مستحکم شدن بنا را در بر دارند. حال که با تعریف مختصری از این آجرها آشنا شدیم، نوبت به کاربردهای آن می رسد.
حتما مشاهده کنید: قیمت آجر سنتی قم
آجرهای مهندسی چه کاربردهایی دارند؟
آجرها با توجه به ابعاد، جنس و قیمتشان مورد استفاده مشتریان قرار می گیرند. از این رو می توان حتی برای کف پوش و دیوار پوش آجری از آجر مهندسی استفاده کرد. ترکیب این آجر با آجرهای سنتی، سبب به وجود آمدن نمایی خاص و جذاب در ساختمان می شود. البته همه چیز به این جا ختم نشده و کاربردهای فراوان دیگری برای این آجرها به چشم می خورد. به طور کلی افرادی که نگران محیط زیست خود هستند، می توانند از مزایای این آجر استفاده کنند.
انواع آجرهای مهندسی
تقریبا هر نوعی از آجر موجود در بازار را با حذف کاه از ترکیبات می توان به آجر مهندسی تبدیل کرد؛ از آجرهای شاموتی گرفته تا پلاک، رستیک، حصیری، کرکره ای، نسوز و لعابی که هر کدام کاربردهای گسترده ای در صنایع و ساخت و ساز دارند. آجرهای غیر رسی مانند ماسه آهکی و سیمانی نیز می توانند در این دسته قرار بگیرند.
این آجرها در دسته بندی دیگری شامل توپر، توخالی، متخلخل و سوراخ دار هستند. آجرهای توپر مقاومت بسیار بالایی داشته و برای ساخت دیوارهای باربر ایده آل هستند. آجر توخالی دارای سوراخ های متعددی بوده و آجرهای منفذ دار نیز به روش پرسی به وجود می آیند.
بررسی آجرهای مهندسی از نظر شکل ظاهری
گفتیم که آجر مهندسی دارای جسمی متراکم، پر قدرت و نیمه شیشه ای بوده و در سازه هایی با قدرت تحمل بار زیاد به کار برده می شود. ساخت این آجرها منحصرا به روش ماشینی انجام می گیرد و از نظر شکل ظاهری و رنگ نیز تفاوت هایی با هم دارند. در واقع با توجه به ماشینی بودن، دست افراد برای اعمال تفاوت در طرح و ابعاد این آجرها کاملا باز است. عمده این آجرها به رنگ سبز هستند و به همین خاطر به آن ها آجر سبز نیز گفته می شود.
مزایای آجرهای مهندسی
از جمله ویژگی های مهم آجر مهندسی، موارد زیر را نباید از یاد برد:
- این آجرها مقاومت فراوانی در مقابل فشار و یخ زدگی از خود نشان می دهند.
- درصد جذب آب از سوی این مصالح کم است و همین موضوع سبب طول عمر بالای آن ها می شود.
- با استفاده از این آجرها می توان در مصرف سوخت، ملات و انرژی تا حد زیادی صرفه جویی کرد.
- مشتریان به خوبی می دانند این مصالح موجب افزایش مقاومت کلی و زیبایی نمای سازه می شود. حتی امکان ترکیب آن با آجرهای سنتی و انواع دیگر آجرها وجود دارد.
- این محصول در نهایت ضد شوره بوده و برای مناطق گرم بسیار مناسب است.
- قالب های این آجر بسیار دقیق و استاندارد بوده و در نتیجه محصولی بی نقص و با ابعاد مورد نیاز را در اختیار خواهید داشت.
جدا از این، مواردی مانند کاهش خطرات ناشی از زمین لرزه، چند منظوره بودن و امکان ساخت و تولید در مناطق محروم را می توان از خصوصیات دیگر آجرهای مهندسی به شمار آورد که آن را به محصولی صنعتی و پرکاربرد تبدیل کرده است.
حتما مشاهده کنید: آجر نما قزاقی ابلق
مقایسه آجر سبز با سایر آجرها
در صورتی که آجر سبز مرغوب و استاندارد باشد، تفاوت های آشکاری نسبت به انواع دیگر آجرها دارد. از ویژگی های جالب این آجر باید نیاز به پخت در دمای زیاد را عنوان کرد. این آجرها در دمای 85 درجه سانتی گراد به وجود آمده و فرآیند کلی تولید به همراه خشک شدن آن ها در حدود 12 ساعت زمان می برد.
این در حالیست که ساخت آجرهای معمولی به چیزی در حدود 10 ساعت زمان نیاز دارد تا در دمای 900 تا 1000 درجه سانتی گراد پخته شوند. کارشناسان اعتقاد دارند پایداری و مقاومت آجرهای مهندسی تقریبا دو برابر آجرهای معمولی است.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی آجر مهندسی و کاربردهای آن پرداخته شد. گفتیم که این آجرها با حذف کاه از ملات آجر و اضافه کردن یک سری مواد معدنی به وجود می آیند. سطح آن ها نیز دارای سوراخ هایی بوده که باعث می شود ماسه و سیمان به راحتی بین آن ها نفوذ داشته باشد. این در نهایت سبب به وجود آمدن نمایی بهتر و مقاوم تر خواهد شد.
حتما مشاهده کنید: