یکی از روش های استاندارد جهانی برای اجرای نما که دارای دوام و طول عمر بالایی میباشد، اجرای انواع نمای خشک است. نحوه اجرای نمای خشک بهگونهای است که بدون استفاده از ملات و دوغاب، انواع مصالح مورد استفاده در نما، مانند سنگ، سرامیک، آجر و غیره بهواسطه شاسی های فلزی یا فریم به یکدیگر متصل می شوند.
تفاوت اصلی نمای خشک با نما های معمولی یا همان نمای ملاتی، نوع اتصالاتی است که برای اجرای مصالح نما به کار می روند؛ بنابراین برای اجرای نماهای سرامیکی، سنگ، آجر سمنت برد و سایر مصالح دیگر، نیازی به ملات یا دوغاب نیست و اتصالات مکانیکی که از جنس فلز هستند، استفاده می شوند.
ثبت سفارش انواع آجر مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞
ویژگی های اتصالات نمای خشک
در اجرای انواع نمای خشک که با استفاده از روش های مدرن و استاندارد انجام می شود، یک چهارچوب نگهداری برای نماهای خشک در نظر گرفته می شود که اجزای تشکیل دهنده آن عبارتاند از:
- نمای خشک
- عایق حرارتی
- چهارچوب نگهدارنده
- فضای تهویه
- مصالح
- اتصالات نمای خشک
در روش اجرای نمای خشک از چسب یا اتصالات مکانیکی استفاده می شود تا عایق های حرارتی زیر کار چسبانده شوند و به بنا محکم شوند. معمولاً جنس چهارچوب ها از جنس آلومینیوم، فولاد یا چوب اشباعشده است.
فضایی که در بین عایق حرارتی و نما به وجود میآید، باعث می شود تا نرم و رطوبت به داخل ساختمان نفوذ نکند کند. بهطورکلی مصالحی که برای اجرای نمای خشک مورد استفاده قرار می گیرند، ازنظر رنگ و بافت دارای تنوع بالایی هستند و میتوان از مواد زیر برای این روش استفاده نمود.
- الیاف سیلیکات کلسیم
- صفحات رزین اشباع شده
- ورق آلومینیوم
- پشم معدنی فشرده
- آجرهای سفالی
- کاشی
انواع نمای خشک
دیتیل اجرای نمای خشک در هر یک از روش های گوناگون که جزو انواع نمای خشک محسوب می شوند، متفاوت است. از مصالح مختلف برای اجرای این نما ها استفاده می شود. بهعنوانمثال، متریال نمای خشک هنگام اجرای نمای سرامیک خشک، با متریال اجرای نمای کامپوزیت فرق دارد. در ادامه به بعضی از نماهای خشک ساختمان و نحوه اجرای آنها می پردازیم.
نمای کامپوزیت
نحوه اجرای نمای خشک کامپوزیت که طرفداران بسیاری دارد، باعث شده تا محبوبیت خاصی بین کاربران پیدا کند. چراکه اجرای این نما سرعت بالایی دارد و بسیار پرکاربرد است. از سه روش برای اجرا نمودن نمای کامپوزیت استفاده می شود که عبارتاند از روش فیکس، روش هنگ و در نهایت روش H و L، نکتهای که هنگام اجرای نمای کامپوزیت باید مورد توجه قرار بگیرد، انتخاب کردن ورق متناسب برای هر پروژه است.
نمای سنگ
در اجرای نمای خشک سنگ که بدون ملات انجام می شود، از سنگ پلاک استفاده میشود. این نماها هم به صورت نمایان و هم به صورت غیر نمایان اجرا می شوند. نماهای سنگ خشک به یک روش دیگر هم قابل اجرا هستند که به آن پروفیل ریلی گفته می شود.
نمای خشک آجر
اجرای نمای خشک آجر نیز با استفاده از روش خاصی انجام می شود. آجر نما خشک بدون استفاده از هیچ گونه ملات یا چسبی در جای خود نصب می شود. جنس این آجر نما نسبت به آجر نما های معمولی فرق دارد و معمولاً از آجر تراکوتا که در کشورهای اروپایی تولید میشود، برای این نما استفاده میشود. این اجرا از خاک نسوز، خاک رس، دانه های کوارتز، فلدسپات و … تولید می شوند و به نوعی جزو آجرهای گلی یا سفال پخته هستند.
نمای سرامیک خشک
جزئیات اجرای نمای سرامیک خشک باعث میشود تا یک نمای بسیار ایمن داشته باشید. چراکه در اجرای این نوع از نمای خشک، از بست هایی استفاده می شود که جنس آن ها از فولاد ضد زنگ است.
برای نصب بست ها نیز به صورت دقیق اندازه ها و ابعاد ساختمان مورد توجه قرار میگیرند. هنگام اجرا حتماً باید توجه شود که تایل های سرامیکی هیچ گونه شکستگی یا کثیفی نداشته باشند. از واشر های پلاستیکی برای ضربه گیری بین بست های نما استفاده می شود. همچنین برای اینکه مقاومت تایل های سرامیکی بیشتر شود، از چسب یا مش در پشت آن ها استفاده می شود که در صورت شکستگی سرامیک از سقوط آن جلوگیری کند.
معایب نمای سرامیک خشک
اگرچه اجرای نمای خشک سرامیک دارای مزایای بسیار زیادی مانند سرعت بالا، سهولت در نصب، تنوع رنگ و ابعاد، کیفیت بالا، جلوگیری از هدر رفت انرژی، آب بندی مناسب، سبکی و … است، این روش معایبی هم دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
- هزینه بالا برای اجرای نمای خشک
- در صورت وارد شدن ضربه ممکن است روی نما ترک ایجاد شود.
- نفوذ رطوبت به داخل نما به خاطر عدم رعایت نکات مهم برای عایق بندی
قیمت اجرای نمای سرامیک خشک
قیمت اجرای نمای سرامیک خشک با توجه به جزئیات مربوط به آیتم های مورد استفاده در اجرای نمای سرامیک، متفاوت است. ولی میتوان گفت که قیمت اجرای نمای سرامیک خشک از متری ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود و ممکن است تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متغیر باشد. البته این ممکن است با توجه به شرایط پروژه، نوع متریال و … تغییر کند.
کلام پایانی
بهمنظور کسب اطلاعات دقیق درباره نحوه اجرای نمای خشک ساختمان و دریافت قیمت، میتوانید به وبسایت آجر وندا مراجعه کنید. همچنین از طریق شماره های درج شده در این مجموعه میتوانید سؤالات خود را درباره قیمت و نحوه اجرا با کارشناسان آجر وندا مطرح کنید.
ثبت سفارش انواع آجر مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞
محصولات
آجر قزاقی نظامی فرش کف 20*20
3.850تومانآجر نسوز سفید دانه دار 2.5*7*31
13.000تومانآجر نسوز شاموتی 2.5*7*31
9.000تومانکاشی شبکه بانکی – چلیپایی (فخر و مدین)
25.600تومانبرای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره 09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.
ارسال بار صنایع آجر وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی میتواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.