مقالات

آجر فاقد درز بندکشی (بدون اتصال، خشکه‌چین یا بند جذب)

استفاده از فاقد درز بندکشی برای آجرهای نما با طراحی نامنظم جالب است.

در این مقاله به بررسی انواع روش های آجر فاقد درز بندکشی (خشکه چین) و مزایا و معایب هریک از آن ها می پردازیم. 

هنگامی که جهت اجرای نما، یک متریال صرفاً آجری را انتخاب می‌کنید، بندکشی آن‌ها می‌تواند یک عامل اختلال در طرح باشد. به طور روزافزون پیمانکاران علاقه‌مند به انتخاب نماهای بدون بندکشی (خشکه‌چین) هستند.

ثبت سفارش انواع آجر نما مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞

به جهت این کار، 3 روش شناخته شده برای پیاده‌سازی متریال‌های آجری، بدون نمایان بودن درز آن‌ها وجود دارد:

  1. آجرکاری با ملات نازک
  2. چسب زدن به هم
  3. اجرای سنتی با روش زیرو (ZERO)
در روش های فاقد درز بندکشی مسلماً هر روش هزینه‌های اضافی را برای پروژه در مقایسه با روش اجرای کلاسیک آجر ایجاد می‌کند.

اجرا شده با یکی از روش های آجر فاقد درز بندکشی

مسلماً هر روش هزینه‌های اضافی را برای پروژه در مقایسه با روش اجرای کلاسیک آجر ایجاد می‌کند. در هر مترمربع از اجرای آن به آجرهای بیشتری نیاز است و در تمامی این موارد دقت و تخصص بیشتری از پیمانکار انتظار می‌رود. بااین‌حال، از هزینه‌های جانبی دیگر که برای استفاده بیشتر از مصالح موردنیاز جهت بندکشی است کاسته می‌شود.

مجموعه ملات نازک یا ملات نازک بستر، یکی از روش های فاقد درز بندکشی ملات سیمانی است که به آن چسب اضافه شده است.

3 روش شناخته شده برای پیاده‌سازی متریال‌های آجری

  1. آجرکاری با ملات نازک

    مجموعه ملات نازک یا ملات نازک بستر، ملات سیمانی است که به آن چسب اضافه شده است. این تکنیک باعث افزایش قدرت چسبندگی ملات می‌شود، به همین دلیل است که ضخامت اتصال را می‌توان به 4 تا 8 میلی‌متر کاهش داد. ملات به حالت دندانه‌ای به علت ایجاد درگیری بیشتر بین آجرها پیاده می‌شود.

    مزایا

    استفاده از این تکنیک برای آجرهای نما با طراحی نامنظم جالب است. این روش خود دارای ویژگی مخصوصی برای ایجاد ریتم کافی جهت پیاده‌سازی اشکال نامنظم است. مزیت ملات نازک این است که نسبت به ملات سیمانی معمولی گران‌تر نیست و برای اجرا می‌توان آن را با ماله‌کشی پیاده کرد و نیاز به ابزار ویژه‌ای ندارد.

    معایب

    نقطه‌ضعف آن بیشتر جنبه زیبایی دارد. اگرچه ضخامت درز اتصال کاهش می‌یابد، اما به‌هرحال وجود دارد و به طور کامل حذف نمی‌شود. به‌خصوص زمانی که ضخامت درز به 8 میلی‌متر متمایل می‌شود، گاهی اوقات به نظر می‌رسد که همان اتصال کامل وجود دارد.

روش اول در فاقد درز بندکشی باعث افزایش قدرت چسبندگی ملات می‌شود، به همین دلیل است که ضخامت اتصال را می‌توان به 4 تا 8 میلی‌متر کاهش داد.

آجرکاری با ملات نازک یکی از روش های آجر فاقد درز بندکشی

  1. استفاده از چسب

    در روش دوم از ملات چسب استفاده می‌شود. اصطلاح چسب تا حدی گمراه‌کننده است، زیرا این موضوع به ملات سیمان مربوط می‌شود. به این ملات آهک بیشتری اضافه می‌شود که مقاومت ملات را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد؛ بنابراین ضخامت درز فقط 3 تا 6 میلی‌متر است که بستگی به پایداری ابعادی آجر دارد. استفاده از ملات چسب با ماله کلاسیک امری عادی نیست بنابراین به حالت بسیار قوی تری آجرها به یکدیگر می‌چسبند.

    پیمانکار می‌تواند از بین این دو روش یکی را برای اجرای کار انتخاب کند:

  2. گان (تفنگ) تزریق چسب

    چسب به فرم لوله‌ای شکل به‌وسیله پمپ و پیستوله روی آجرها زده می‌شود. نفر دوم ردیف بعدی از آجرها را می‌چیند و به همین ترتیب کار ادامه می‌یابد. در یک شرایط خوب، این روش بسیار کارآمد و مناسب است. در صورت وقفه‌های طولانی (باران یا شرایط دیگر) لازم است که ملات باقی‌مانده در مخلوط‌کن تخلیه و با آب پر شود؛ اما اگر در محیطی با تغییرات متناوب آب‌وهوایی قصد اجرای کار را داشته باشید این روش بهینه نیست و زمان برخواهد بود. همچنین برای آنکه راحت کار کنید به فضای بیشتری نیز نیاز دارید: دستگاه چسب فضای زیادی را اشغال می‌کند. این روش اغلب برای پروژه‌های بزرگتر یا هنگام چسباندن بلوک‌های داخلی استفاده می‌شود.

در روش دوم که یکی از روش های فاقد درز بندکشی است، از ملات چسب استفاده می‌شود. اصطلاح چسب تا حدی گمراه‌کننده است، زیرا این موضوع به ملات سیمان مربوط می‌شود.

استفاده از گان (تفنگ) تزریق چسب روشی در آجر فاقد درز بندکشی

همچنین بخوانید: بندکشی چیست؟

  1. قیف چسب

    درست مانند زمانی که خامه فرم گرفته را روی کیک می‌زنیم، در این روش ملات چسب را درقیف سم‌پاشی می‌ریزند. سپس چسب با فرم لوله‌ای روی ردیف آجرها اضافه می‌شود. مقدار ملات مورداستفاده، بسته به میزان ضخامت موردنظر از بندکشی، به‌وسیله نازل قابل تنظیم است. آجرها در چسب فشرده می‌شوند. این روش به قدرت بازوی بیشتری نیاز دارد، اما در هزینه‌های اجاره دستگاه چسب صرفه‌جویی می‌کند و می‌تواند یک عامل تعیین‌کننده در پروژه‌های کوچک یا متوسط ​​باشد.

    مزایا

    ملات چسب گران‌تر از ملات نازک است، اما اتصالات ظریف‌تری ایجاد می‌کند. این روش به طور عملی، اجرای مصالح آجری بدون بندکشی است. از آنجا که این ملات قوی تر است، امکانات ساخت بیشتری نیز وجود دارد: به‌عنوان ‌مثال اجرای دهانه‌های بزرگ‌تر یا نماهای وسیع‌تر. این ویژگی به دلیل آن است که در پیوند ضعیف‌تر نمای بنایی، ملات سیمان با متریال قوی‌تری جایگزین می‌شود.

    معایب

    روش چسباندن به دلیل قیمت بالاتر ملات آن و نیز تعداد بیشتر آجرهای مصرفی، گران‌تر است. همچنین پیمانکاران اغلب برای انجام این نوع کار هزینه بیشتری دریافت می‌کنند.

این روش که یکی از روش ها در فاقد درز بندکشی است به قدرت بازوی بیشتری نیاز دارد، اما در هزینه‌های اجاره دستگاه چسب صرفه‌جویی می‌کند و می‌تواند یک عامل تعیین‌کننده در پروژه‌های کوچک یا متوسط باشد.

قیف چسب روشی در آجر فاقد درز بندکشی

نکته

اگرچه ملات چسب حالت مقعر دارد و در صورت استفاده صحیح به‌سختی قابل‌مشاهده است، توصیه می‌شود رنگ آن را مطابق با آجرنما انتخاب کنید. به‌عنوان‌مثال استفاده از ملات چسب روشن در نمای تیره‌رنگ انتخاب مناسبی نیست.

  1. اجرای بنایی سنتی به روش زیرو

    زیرو که یک روش ابداعی توسط گروه وندرساندن (Vandersanden) است، معماری مدرن بدون درز را با روش بنایی سنتی ترکیب می‌کند. کارفرماها و معماران اغلب ایده اولیه خود را در مورد ساخت بنای آجری بدون نمایان بودن اتصالات را به دلیل قیمت بالاتر یا دشواری یافتن پیمانکاری که با قیمت مناسب آن را اجرا کند، کنار می‌گذارند. زیرو به دلیل سادگی، راه حلی مبتکرانه است که در اصل چیزی نیست جز یک آجر به‌اندازه خاص که به روش کلاسیک با ملات و ماله کار می‌شود؛ بااین‌حال، نتیجه آن یک نما با مفاصل نازک 3 تا 6 میلی‌متر است.

 زیرو یکی از روش های فاقد درز بندکشی است که یک روش ابداعی توسط گروه وندرساندن (Vandersanden) است، معماری مدرن بدون درز را با روش بنایی سنتی ترکیب می‌کند.

اجرای بنایی سنتی به روش زیرو، یکی از روش های آجر فاقد درز بندکشی

تفاوت بین زیرو و بنایی کلاسیک در چیدمان آجر است. در اینجا آجر به‌صورت عمودی فشرده نمی‌شود، بلکه به حالت کج قرار می‌گیرد. زیرو دارای یک دهانه مخصوص در قسمت بالایی آجر است، در نتیجه بستر ملات کمتر است. زمانی که ردیف بعدی آجر چیده می‌شود، حتی اتصال آن‌ها محکم‌تر نیز می‌شود. در سمت نمای کار، یک درز بسیار نازک‌تر ایجاد می‌شود. علاوه بر این، به‌تناسب خوبی بین طول و عرض آجر نیز توجه شده تا برای رج چینی عالی باشد. به‌این‌ترتیب کار به‌سرعت پیش می‌رود.

مزایا

برای یک پیمانکار، بسیار بعید است که این روش کار سخت باشد. او می‌تواند با همان مواد یا تجهیزاتی که برایش کاملاً آشناست، کار کند.

 زیرو یکی از روش های فاقد درز بندکشی است که دارای یک دهانه مخصوص در قسمت بالایی آجر است، در نتیجه بستر ملات کمتر است. زمانی که ردیف بعدی آجر چیده می‌شود، حتی اتصال آن‌ها محکم‌تر نیز می‌شود.

ساختمانی که با یکی از روش های آجر فاقد درز بندکشی اجرا شده است.

همچنین بخوانید: رنگ های بندکشی

ثبت سفارش انواع آجر نما مدرن و سنتی فقط با یک تماس 09120942935 📞

محصولات

برای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره  09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.

ارسال بار صنایع آجر وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی می‌تواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *