مقالات

معرفی انواع آجر نما نسوز + جزئیات کامل

انواع آجر نما نسوز

آجر نسوز در دهه های گذشته به خاطر مقاومت حرارتی فراوان در مکان هایی مانند کوره های صنعتی و شومینه مورد استفاده قرار گرفت. این آجرها امروزه کاربردهای گسترده تری داشته و برای ساختمان سازی نیز گزینه های مناسبی به شمار می روند. در واقع می توان کاربردها و ویژگی های آن ها را متفاوت از آجرهای معمولی عنوان کرد. برای آشنایی با انواع آجر نسوز، این مطلب را از دست ندهید.

آجر نسوز چیست؟

پیش از بررسی انواع آجر نسوز، بد نیست اصلا ببینیم این آجر چه ویژگی هایی دارد. آجرهای نسوز با مقاومت بالایی در برابر سرما، گرما و تغییرات ناگهانی هوایی همراه بوده و دلیل استحکام فراوان آن را باید پخت کامل دانست. مقاومت حرارتی این آجر 950 درجه سانتی گراد به بالا بوده و در برخی انواع تا 3500 درجه سانتی گراد هم مقاومت دارد. با توجه به غلظت آلومینا، این آجرها را با کیفیت های مختلفی به وجود می آورند. این شما و این هم سایر ویژگی های انواع آجر نما نسوز:

  • آجر نسوز مقاومت بالایی در برابر دماهای بالا و آتش سوزی داشته و این در مقایسه با انواع دیگر آجر کاملا به چشم می آید.
  • صنایعی مانند فولادسازی به عنوان لاینر کوره های آهنی و فولادی، گلخانه سازی به عنوان ورق های روکش دهی شده و صنعت پتروشیمی و شیمیایی به عنوان تیرهای ساختمانی و لوله های خنک کننده، بخشی از کاربردهای مهم آجرهای نسوز را شکل می دهند.
  • این دسته از آجرها با ترکیبات و فرآیندهای خاصی به وجود آمده تا ویژگی های حرارتی و مقاومتی مناسبی داشته باشند. مثلا آجر نسوز با اکسید آلومینیوم را داریم که خاصیت عایق حرارتی در آن باعث تحمل در دماهای بالا می شود. در نتیجه، دیگر شاهد شکستن و آسیب دیدن کوره های فولادسازی نخواهیم بود.
  • همچنین آجر نسوز مقاومت فوق العاده ای در مقابل خوردگی و ترکیدگی شیشه ها دارند. ظاهر آجرها اغلب گل آلود و صاف طراحی شده است و این ویژگی سبب چسبندگی ملات و مقاومت در برابر درجه حرارت بالا و سایش می شود.

حتما مشاهده کنیدقیمت آجر سفال 20×20 سانتی

بررسی انواع آجر نسوز

همان طور که گفته شد، آجر نسوز به خاطر مقاومت بالای حرارتی خود و همچنین ضد سایش بودن، در صنایع مختلف فولاد مانند شیشه، سیمان و چدن کاربرد دارد. با توجه به نوع و کاربرد، این آجرها را می توان در چند دسته تقسیم کرد. انواع آجر نسوز را در این بخش معرفی می‌ کنیم:

1- آجر نسوز سیلیکاتی

این آجر را با استفاده از خاک رس، شن و سیلیس به وجود می آورند که اغلب در صنایع گرمایی و شیمیایی کاربرد دارد. از جمله مزایای آن باید مقاومت بالا در برابر حرارت، خوردگی و سایش را نام برد. همچنین این آجرها قابلیت تحمل فشار و شکستگی کمتر را داشته و در نتیجه عمر طولانی را می توان برایشان متصور بود.

بررسی انواع آجر نسوز

بررسی انواع آجر نسوز

2- آجر نسوز الیافی

این دسته از آجرها را با الیاف شیشه، پلی پروپیلن و کربن ساخته و از مزایای آن در صنایعی نظیر فضایی، هواپیمایی و اتومبیل سازی استفاده می کنند. خبر خوب این که آجر الیافی مقاومت چشمگیری در برابر حرارت، خوردگی، سایش، ضربه و لرزش دارد. این آجرها وزنی سبک داشته و حمل آن ها بسیار آسان است. با توجه به تمام ویژگی ها، این آجرها می توانند عایق حرارتی خوبی را به وجود آورند.

3- آجر نسوز الیافی سیلیکاتی

از ترکیبات مهم این آجر می توان الیاف شیشه و خاک رس را نام برد که آن را برای استفاده از صنایع گرمایی، شیمیایی و فضایی مناسب می کند. آجر الیافی سیلیکاتی مقاومت فراوانی در مقابل حرارت، خوردگی، سایش و ضربات دارد و از وزن سبک و عایق بودن آن در برابر حرارت نیز نباید به سادگی عبور کرد. انعطاف و پایداری در برابر تنش های مکانیکی نیز ویژگی مهم دیگر این آجرها به شمار می رود.

4- آجر نسوز سیلیکاتی کربنی

آجرهای سیلیکاتی کربنی با استفاده از خاک رس و کربنات سدیم به وجود آمده و در صنایع شیمیایی، فولاد و سیمان کاربردهای گسترده ای دارند. این آجرها مقاومت زیادی در مقابل حرارت، خوردگی و سایش داشته و برای سال ها قابل استفاده خواهد بود. به نسبت بسیاری از آجرهای نسوز دیگر، قیمت این مصالح کمتر است.

حتما مشاهده کنید: قیمت آجر سفال 15*20

جمع بندی

در این مطلب به بررسی انواع آجر نسوز پرداختیم و امیدواریم راهنمای مناسبی برای انتخاب بهترین آجر باشد. از آجرهای نسوز برای مقابله با دماهای بالا و آتش استفاده شده و مواد با کیفیتی هم برای ساختشان به کار می رود. در نتیجه در مواجهه با دماهای بالا و حرارت شدید، مقاومت خود را همچنان حفظ می کنند. صنایع فولاد شیمیایی، نفت و گاز این روزها بیشترین استفاده ممکن را از این نوع آجرها دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *