کاشی های هفت رنگ برای تزئین نمای ساختمان هایی مانند مساجد، عبادتگاه ها و برخی منازل با سبک معماری قدیمی مورد استفاده قرار می گیرند. با وجود این که به کار بردن آن در زمان صفویه رواج داشت، اما هنوز هم آثارش را در کشورمان شاهد هستیم. این کاشی همان طور که از نامش پیداست، از هفت رنگ حنایی، زرد، فیروزه ای، قرمز، سیاه، سفید و لاجوردی تشکیل شده که تاثیر برخی رنگ های آن بیشتر از دیگری است. برای شناخت بیشتر کاشی هفت رنگ، این مطلب را از دست ندهید.
ثبت سفارش انواع کاشی هفت رنگ و معرق فقط با یک تماس 09120942935 📞
ویژگی های کاشی هفت رنگ
همان طور که گفته شد، با نوعی از کاشی سر و کار داریم که با الهام از کاشی های خشتی چهارگوش، زیبایی وصف نشدنی دارند. اواخر دوره تیموریان و اوایل صفویه بود که استفاده از این کاشی بیشتر شد و حتی منازل شخصی نیز از آن بهره گرفتند. این کاشی معمولا با ابعادی برابر با 15 در 15 یا 20 در 20 راهی بازار می شود. البته کاشی های مورد استفاده مناره ها و گنبدها سایزهای متفاوت 15 در 7.5 یا 10 در 20 دارند.
این قطعات برای نقاشی کاشی های هفت رنگ کنار هم قرار گرفته و بعد از آن طرح اولیه را روی آن پیاده می کردند. این طرح ابتدا روی کاغذ سمبه شده کشیده می شد تا مراحل پیاده سازی آن بهتر انجام شود. سپس طرح کپی شده با اکسید منگنز قلم گیری رنگ آمیزی شده و در آخر کاشی در کوره پخته شده آماده نصب بود.
بررسی تاریخچه کاشی هفت رنگ
کاشی کاری از صنایع و حوزه های محبوب ایرانی ها در تاریخ به شمار می رود. البته بهره بردن از کاشی های لعاب دار مانند کاشی هفت رنگ بیشتر به دوره هخامنشیان مربوط می شود؛ آن هم با وجود این که محصولات در آن دوره آن چنان رواج نداشتند. استفاده از کاشی ها با قدرت گرفتن سلجوقیان بیشتر از گذشته شد. لعاب کاشی ها تا آن موقع به شکل قلیایی بود و از آن ها برای تزئین نمای داخلی و خارجی سازه ها استفاده می شد.
سبک کاشی ها در زمان سلجوقیان تفاوت چشمگیر پیدا کرد و ابتدا از آن ها به عنوان کتیبه هایی از آیات قرآن بهره بردند که بعدها برای بناهای دیگر نیز از آن استفاده شد. با وجود نابودی بخش زیادی از هنر کاشی کاری در زمان حمله مغول ها به ایران، هنرمندان دست از کار خود نکشیده و آثار دیگری را به وجود آوردند.
از سرگیری این تلاش ها سبب شد امروزه نمونه های جذاب کاشی هفت رنگ را در آثار باستانی و منازل قدیمی شاهد باشیم. در نهایت کاشی کاری در دوران صفویان بیشترین رونق را گرفت که در آثاری مانند امامزاده جعفر اصفهان به وضوح قابل مشاهده است.
حتما مشاهده کنید: قیمت کاشی هفت رنگ
رنگ های کاشی هفت رنگ
در بالا اشاره هایی به رنگ های کاشی هفت رنگ داشتیم. به کار بردن ترکیب رنگ های سفید، سیاه، فیروزه ای، لاجوردی، قرمز، حنایی و زرد سبب شده آثار زیبا و منحصر به فردی را نسبت به معماری کل جهان ببینیم. البته فراموش نکنید نام کاشی هفت رنگ به این معنا نیست که تمام این رنگ ها حتما باید در این کاشی ها به کار رفته باشند.
بسته به نیاز مشتریان، نوع معماری و عوامل دیگر، برخی از این رنگ ها ممکن است از این ترکیب حذف شوند، اما آن ها به طور کلی با نام کاشی هفت رنگ می شناسیم. این یعنی امکان استفاده از هفت رنگ متفاوت در این کاشی ها وجود دارد. کتیبه های قدیمی صرفا از رنگ آبی این کاشی ها استفاده کرده و برخی معماری های مرتبط با سازه ها سر وقت تمام رنگ های آن رفته اند.
شیوه ساخت کاشی هفت رنگ
روش درست کردن کاشی های هفت رنگ که تفاوت هایی نسبت به سایر محصولات این چنینی دارند، بسیار جالب بوده و بد نیست آن را گام به گام در این بخش بررسی کنیم.
- کاشی های قالب خورده و پخته شده را در ابتدا باید با لعاب سفید و نیمه شفاف بپوشانیم.
- ترسیم نقش و طرح مد نظر که آثارش را امروزه در سراسر ایران می بینیم، ابتدا روی یک کاغذ پوستی انجام شده است. سپس اطراف طرح باید به درستی سوراخ شده و بعد از کنار هم چیدن کاشی های لعاب دار، آن را روی زمین می اندازیم.
- کشیدن روی این طرح با ابزارهای مختلفی میسر بوده که پودر ذغال یکی از آن هاست. این طرح باید به درستی و با رعایت استانداردهای لازم به کاشی منتقل گردد.
- پس از اتمام مراحل طرح اندازی روی کاشی، کاغذ را برداشته و با قلم و جوهر اکسید منگنز، طرح را روی کاشی های قرار می کشیم.
- در قدم های پایانی نیاز است داخل خطوط قلم گیری شده با رنگ های مشخص رنگ آمیزی گردد. سپس اجازه می دهیم رنگ آن کاملا خشک شود.
- در نهایت باید کاشی ها را چیزی در حدود 7 تا 9 ساعت داخل کوره قرار داده تا پخته شود. سپس آن ها را به کارخانه کاشی سنتی منتقل کرده و براساس شماره هایی که از قبل پشت هر یک می نویسیم، آن ها را کنار هم بچینیم. اجرای این کاشی ها بعد از آن به عهده معمار خواهد بود.
حتما مشاهده کنید: خرید کاشی هفت رنگ اصفهان
سخن پایانی
با این که تنوع کاشی های به روز در سال های اخیر بسیار بیشتر شده و از آن ها در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می کنند، اما کاشی هفت رنگ همچنان جذابیت و تازگی خود را حفظ کرده است. کاشی کاری ایرانی در گذشته در طرح ها و سبک های گوناگونی اجرا می شد و کاشی هفت رنگ نیز یکی از آن هاست. برای سفارش و تهیه این نوع از کاشی ها کافیست به بخش فروشگاهی وندا آجر مراجعه کنید.
حتما مشاهده کنید:
- لیست قیمت آجر نسوز
- قیمت سفال دیوار چینی
- قیمت بلوک سفال سقفی قم
- قیمت آجر سفال 10 سانتی
- قیمت آجر سفال 20×20 سانتی
- قیمت آجر سفال 15*20
ثبت سفارش انواع کاشی هفت رنگ و معرق فقط با یک تماس 09120942935 📞
محصولات
کاشی جوبک (جَوَک) یا دوربند جناغی
17.000تومانکاشی سنتی اسلیمی ختایی طرح پردیس
98.000تومانکاشی سنتی اسلیمی ختایی طرح رز
40.740تومانکاشی سنتی گره هندسی
53.200تومانکاشی سنتی گره هندسی طرح ترنج
98.000تومانکاشی سنتی گره هندسی طرح چلیپا
98.000تومانکاشی سنتی گره هندسی طرح ستاره
98.000تومانبرای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره 09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.
ارسال بار صنایع آجر و کاشی وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی میتواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.