مقالات

طرز تهیه ملات سیمان برای دیوار ساختمان + نکات مهم

ملات سیمان کاری

سیمان کاری دیوار از بهترین و مستحکم‌ترین روش‌های نماکاری به شمار می‌آید. طرز تهیه ملات سیمان کاری به روش صحیح و رعایت نکات آن باعث می‌شود تا دیوار ساختمان از پوششی ماندگار و با دوام برخوردار شود. سیمان کاری دیوار چندین مرحله از آماده سازی لوازم گرفته تا زیرسازی و اجرای سیمان را شامل می شود. در این مقاله آموزش صفر تا صد تهیه ملات سیمان تا مراحل اجرای آن خدمت شما عزیزان ارائه خواهد شد.

ثبت سفارش انواع بلوک و آجر فقط با یک تماس 09120942935 📞

آشنایی با مراحل سیمان کاری دیوار

سیمان کاری دیوار از امور بسیار آسان و راحت است که در طی چند مرحله صورت می‌گیرد. در انجام سیمان سفیدکاری بایستی حداکثر دقت را به خرج داد. سیمان کاری دیوار بر اساس مراحلی از جمله آماده کردن لوازم مورد نیاز، زیرسازی یا همان پاکسازی دیوار، کروم بندی، انجام شمشه‌گیری، تهیه ملات سیمان کاری دیوار و در انتها آسترکشی  صورت می‌گیرد. توجه و دقت بالا باعث می‌شود تا در نهایت نتیجه کار مناسب و تمیز باشد.

1. آماده کردن لوازم مورد نیاز سیمان کاری

قبل از انجام سیمان کاری دیوار بایستی لوازم مورد نیاز برای این امر را آماده نمایید. این لوازم عبارتند از: سطل، بیل، استانبولی، شمشه، ریسمان بنایی، غربال، کمچه، انواع ماله و سرند چشم بلبلی

ملات سیمان کاری

ملات سیمان کاری

2. آماده سازی سطح زیر کار

در نخستین مرحله از سیمان کاری دیوار بایستی سطح زیر کار را آماده نمایید. برای این کار کلیه ناصافی‌ها و برجستگی‌های قدیمی که بر روی دیوار وجود دارند بایستی کاملاً تمیز و صاف شوند. پاکسازی سطح زیر کار به منظور اجرای بهتر و سریع‌تر سیمان کاری امری ضروری بوده و همچنین نتیجه کار تمیز و بی‌نقص در می‌آید.

3. کروم کشی

قبل از تهیه ملات سیمان کاری بایستی عملیات کروم بندی انجام شود. در این مرحله نیاز به ریسمان بنایی و شاقول است که بایستی در فاصله‌های یک الی ۲ متری انجام و تکرار شود. جهت کروم کشی ابتدا ریسمانی را از بالای دیوار به سمت پایین آویزان کرده و با توجه به فاصله میان دیوار تا ریسمان بایستی از ملات برای پر کردن آن استفاده شود. تراز بودن ریسمان در این مرحله بسیار مهم است. انجام کروم بندی باعث می‌شود تا سطح سیمان کاری صاف و فاقد فرورفتگی باشد.

4. آماده سازی ملات سیمانی

بعد از خشک شدن کروم کشی نوبت به تهیه ملات سیمان کاری می‌رسد. برای آماده سازی ملات نیاز به پودر سنگ یا ماسه نرم، آب و سیمان است. سیمان کاری با توجه به حجم کار به دو روش ماشینی یا دستی قابل انجام است. برای اینکه ملات خوب و یکدستی آماده شود بایستی نسبت مواد مورد نظر به درستی انتخاب شود. میزان ماسه بایستی سه برابر سیمان بوده و آب و سیمان نیز در نسبت‌های برابر باشند. برای نماکاری نسبت پودر سنگ و سیمان سفید ۳۰ به ۷۰ است؛ بر این اساس بایستی از خاک سنگ ۳۰ درصد و از سیمان ۷۰ درصد استفاده شود.

5. مرحله آسترکشی

بعد از آماده سازی ملات عملیات آستر کشی آغاز می‌شود. در این مرحله لایه نازکی از سیمان برداشته شده و بر روی دیوار قرار می‌گیرد، به طوری که کلیه درزها را پوشانده و سطح آن را صاف نماید. برای انجام این کار ابتدا ملات را درون استانبولی قرار داده و با استفاده از کمچه مقداری سیمان برداشته و به دیوار بزنید. مراحل پاشش سیمان به دیوار بایستی با قدرت و سرعت بالایی انجام شود. سپس با استفاده از ماله می‌توانید سیمان‌ها را بر سطح دیوار صاف کرده و بکشید. برای یک دست و صاف شدن سیمان بهتر لازم است بعد از آستر کشی آن را شمشه کشی نیز نمایید. برخی به جای پاشش دستی سیمان از دستگاه سیمان پاش بادی نیز بهره می‌گیرند.

6. آخرین مرحله سیمان کاری

در مرحله پایانی بعد از تهیه ملات سیمان کاری و آستر کشی نوبت به لیسه کشی سیمان ها خواهد رسید که بر اساس آن لایه نهایی نما اجرا می‌شود.

ملات سیمان کاری دیوار

ملات سیمان کاری دیوار

حتما مشاهده کنید: قیمت آجر سفال

نکات بسیار مهم در سیمان کاری دیوار

  • قبل از انجام سیمان کاری بایستی دیوار را از هرگونه لکه و گرد و غبار پاک و تمیز نمایید. این امر به بهتر چسبیدن سیمان و رضایت بخش بودن نتیجه کار کمک می‌کند.
  • برای افزایش کیفیت سیمان کاری بایستی از سیمان‌های مرغوب در بسته‌بندی‌های مناسب استفاده نمایید.
  • دانه بندی ماسه نیز بسیار مهم است و چنانچه کیفیت لازم را نداشته باشد باعث ایجاد ترک در سطح سیمان کاری شده می‌گردد.
  • اگر دیوار دارای شکاف‌های عمیق و یا نقاط ضعفی است بایستی قبل از انجام سیمان کاری برطرف شوند.
  • دمای مناسب برای انجام سیمان کاری بسیار مهم است. دمای کم یا زیاد کیفیت سیمان کاری را به شدت کاهش می‌دهد.
  • چنانچه سیمان کاری برای دیوارهای بلند انجام می‌گردد بهتر است از لایه‌های متعدد سیمان کاری استفاده شود.
  • بعد از سیمان کاری بایستی تا زمان خشک شدن دیوار صبر کرد و از در معرض قرار دادن دیوار با هوا یا آب خودداری کرد.
  • همچنین بعد از خشک شدن سیمان می‌توانید با استفاده از یک مسطح سطح دیوار را تمیز نمایید تا ظاهری زیبا و یک دست پیدا کند.

حتما مشاهده کنید: قیمت آجر معمولی

ثبت سفارش انواع بلوک و آجر فقط با یک تماس 09120942935 📞

محصولات

برای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره  09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.

ارسال بار صنایع آجر وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی می‌تواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *