مقالات

انواع روش های تقویت و مقاوم سازی دیوار آجری و بلوکی

مقاوم سازی دیوار آجری

استفاده از مصالحی مانند آجر و بلوک به منظور ساخت دیوارها و بدنه‌های یک ساختمان بسیار رایج است. به منظور حفظ کیفیت و مقاومت سازه‌های ساخته شده با آجر و بلوک نیاز است ضمن طی کردن پروسه ساخت استاندارد و ایمن، اقداماتی نیز در گذر زمان برای مقاوم سازی دیوار آجری یا بلوکی اجرایی نمود. به کارگیری هر یک از این روش‌ها متناسب با وضعیت دیوار، مصالح انتخابی، شرایط آب و هوایی، نوع آسیب‌های احتمالی و… انجام می‌شود. در ادامه ما تلاش کرده‌ایم تا راه حل‌های رایج مقاوم سازی دیوار بلوکی و آجری را به شما معرفی نماییم.

ثبت سفارش انواع آجر نما سنتی و مدرن فقط با یک تماس 09120942935 📞

روش‌های مقاوم سازی دیوار آجری

دیوارهای آجری به گذشت زمان به واسطه عللی از جمله سنگینی مصالح، سنگینی بار و رطوبت و تأثیرات آب و هوایی فرسوده می‌شوند. این فرسودگی خود را به اشکال مختلفی نشان خواهد داد که اگر در سریع‌ترین زمان نسبت به بهبود آنها اقدام نشود؛ شاهد فروپاشی و ریزش خواهیم بود. می‌توان از همان ابتدا با پیش بینی آسیب‌ها و یا پس از گذشت زمان با بروز مشکل، روش‌های مقاوم سازی مختلفی مانند موارد زیر را پیاده سازی نمود.

22 11. روش FRP

روش یکی از راه حل‌هایی است که می‌توان از آن پس از بروز آسیب یا ضعف در دیوارهای آجری استفاده نمود. به طور کلی FRP به معنی چسباندن نوارها و یا الیاف ساخته شده از جنس رزین اپوکسی بر روی قسمت‎ های آسیب دیده است. چسباندن این نوارها و الیاف‌ها بیشتر به منظور مهار کردن تنش‌های کششی و مقاوم سازی دیوار آجری در برابر آسیب‌های حاصل از این دست تنش‌ها است. استفاده از FRP به دو روش برشی و خمشی انجام می‌گیرد. انتخاب یکی از این دو روش و حتی هر دو با در نظر گرفتن تنش‌های وارد شده به دیوار و وضعیت آسیب انجام می‌شود.

دیوارهایی که در آنها نسبت بعدی کم است یعنی نسبت ارتفاع به طول در آنها مقدار کمی است اغلب به واسطه فشارهای وارده در قطر خود با ترک خوردگی مواجه می‌شوند. به منظور مقاوم سازی دیوار آجری نسبت به این ترک‌ها از FRP در دو وجه دیوار استفاده می‌شود. شیوه نصب با در نظر گرفتن راستای طول، به شکل افقی در دو وجه خواهد بود.

شیوه دیگر که اغلب برای دیوارهایی یا ارتفاع زیاد مورد استفاده واقع می‌شود، نصب  الیاف به شکل ارتفاعی است. در این روش پایه‌های FRP بر روی زمین به خوبی مهار می‌شوند تا فشار به زمین تکیه گاه وارد شود.

استفاده از هر دو روش نصب برشی و خمشی برای مقاوم سازی دیوار آجری منجر به افزایش سختی، مقاومت و شکل پذیری خواهد شد.

332. روش FRCM

یکی دیگر از راه‌های مقاوم سازی استفاده از مش فایبر گلاس یا همان پلاستر ویژه است. در این روش لایه‌ای از مش فایبر گلاس بر روی دیوار قرار خواهد گرفت و در نهایت روی آن با لایه‌ای از سیمان پوشیده می‌شود.

443. کاشت میلگرد

این راهکار پس از بروز آسیب به شکل ترک و حفره قابل استفاده خواهد بود. در کاشت میلگرد ابتدا ترک خوردگی‌ها و حفره‌ها به خوبی تمیز می‌شوند و سپس داخل آنها با پچسب اپوکسی و میله‌های تقویتی کامپوزیت شیشه پر می‌شود. درزگیری به عنوان آخرین مرحله در این روش اجرا می‌شود.

664. بتن پاشی

بتن پاشی هم بر روی سطوح بیرونی انجام می‌شود و هم در لایه‌های درونی قابلیت استفاده دارد. این راهکار برای افزایش مقاومت لرزه‌ای و آسیب‌های برشی کاربرد بسیاری خواهد داشت.

روش‌های مقاوم سازی دیوار بلوکی

دیوارهای بلوکی با توجه به ساختار خود و همچنین استفاده از مصالح متنوع‌تر برای تهیه ملات آنها، مقاومت و طول عمر مفید بالاتری دارند اما همچنان روش‌هایی به منظور مقاوم سازی بیشترشان مورد استفاده واقع می‌شوند.

1111. شبکه فولادی و تزریق سیمان

در این روش از یک شبکه فولادی به منظور افزایش شکل پذیری و استحکام کمک گرفته می‌شود و سپس در فواصل خالی تزریق گروت سیمان انجام می‌گیرد. این اقدامات مقاومت لرزه‌ای را تا 43 درصد بیشتر می‌کند. گفتنی است که از این راهکار برای دیوارها و سازه‌هایی که ارتفاع به نسبت کمتری دارند؛ استفاده می‌شود.

2222. رویه بتنی

یکی از اصولی‌ترین و موثرترین روش‌هایی که می‌توان از آن برای مقاوم سازی دیوار بلوکی استفاده نمود، رویه بتنی است. برای اجرای رویه بتنی به شکل یک طرفه یا دو طرفه لازم است زیرسازی‌های متعددی از جمله آرماتور بندی، کارگزاری تسمه‌های فولادی و میل‌های مهار، اجرای سوراخ در پایه بتنی و… انجام شوند. پس از آماده سازی زیر ساز با توجه به وضعیت دیوار و فشارهای وارده به آن نسبت ساخت ترکیبات تولید بتن،محاسبه مقاومت و… انجام می‌گیرد. در انتها به دنبال ایجاد بهترین نتیجه، از شیوه‌های پلاستر و پاشیدن دستی بتن برای اجرای رویه بتنی کمک گرفته خواهد شد.

کلام پایانی

مقاوم سازی دیوار آجری با توجه به ساختار آسیب پذیر آن بسیار جدی شمرده می‌شود و راه‌های متعددی از جمله استفاده از الیاف و نوارهای FRP، کاشت میلگرد، بتن پاشی، استفاده مش فایبر گلاس و… برای آن وجود دارد. انتخاب بهترین روش و پیاده سازی اصولی آن نیاز به مهارت‌ها و بررسی‌های تخصصی و حرفه‌ای خواهد داشت. مقاوم سازی دیوارهای بلوکی اغلب پشت گوش انداخته می‌شود چرا که اعتماد زیادی نسبت به مقاومت آنها وجود دارد در صورتی که لازم است به منظور افزایش مقاومت لرزه‌ای اقداماتی انجام بگیرد. دو روش استفاده از شبکه فولادی به همراه تزریق سیمان و اجرای رویه بتنی از رایج‌ترین و استانداردترین راهکارهای مقاوم سازی سازه‌های بلوکی به حساب می‌آیند.

ثبت سفارش انواع آجر نما سنتی و مدرن فقط با یک تماس 09120942935 📞

محصولات

برای مشاوره، ثبت سفارش و استعلام قیمت با ما به شماره  09120942935 📞 تماس حاصل نمایید.

ارسال بار صنایع آجر وندا توسط باربری های رسمی و معتبر حمل و نقل بار با هماهنگی خریدار محترم صورت می پذیرد.
در ضمن مشتریان گرامی می‌تواند در صورت امکان و صلاحدید خویش ، وسیله نقلیه خود را برای حمل بار ارسال نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *